Tratamentul interventional vascular

Consta in cateterizarea selectiva prin tehnica Seldinger a regiunii interesate si introducerea locala de diferite materiale emboligene (Gelaspon, Curaspon, Embosfere, Lipiodol, spirale metalice) cu rol in intreruperea temporara sau definitiva a fluxului sangvin in teritoriul arterial interesat.

Adresabilitatea este foarte variata, fiind utile in tratamentul tumoral (tumori hepatice, osoase, renale, splenice, fibroame uterine etc.), al hemoragiilor active (mai ales la nivelul tractului digestiv) sau al diverselor tipuri de leziuni vasculare (malformatii arterio-venoase, anevrisme, fistule arterio-venoase).

In patologia tumorala, angiografia mai este utila si pentru introducerea selectiva de substante chimioterapeutice, diminuand astfel cantitatea de substanta activa necesara tratamentului si reducand implicit riscul unor reactii adverse sistemice (chemoterapie intraarteriala locala).
IMPORTANT
: Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical.
Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!