a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Procedura medicala, minim-invaziva, pentru pacientii cu tumori maligne hepatice

O noua procedura medicala, minim-invaziva, ce se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, se efectueaza, incepand de miercuri, in Romania, la un an de la inaugurarea primului spital clinic cu servicii medicale complete Sanador.

Procedura consta in chemoembolizarea cu microsfere resorbabile, interventie efectuata si introdusa pentru prima data in Romania de dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie imagistica medicala, presedintele Societatii Romane de Radiologie Interventionala.

Noua procedura medicala se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, atat primare (neoplasm hepatic, hepatocarcinom), cat si secundare (metastaze de alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon).

„Este o procedura minim-invaziva, care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore, dupa interventie. Se realizeaza cu anestezie locala, introducandu-se un microcateter in arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. in aceste vase, ulterior se injecteaza microsfere incarcare cu substante chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar si de a opri fluxul sangvin catre tumora. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentratia locala (intratumorala) de chimioterapic va fi mai mare, iar reactiile adverse mult minimizate, in special cele sistemice (in restul organismului)”, a declarat dr. Bogdan Popa.

Interventia se efectueaza intr-o sala de operatie dotata cu echipament angiografic de ultima generatie, care permite preluarea si stocarea imaginilor de inalta rezolutie, din interiorul ficatului (angiograma).

Pentru o tumora sunt necesare doua-trei interventii pe an, iar intre ele monitorizarea se face prin examinare cu computer tomograf sau RMN si analize de sange.

Colaborarea cu oncologul este absolut necesara, pacientul fiind monitorizat si tratat ulterior de catre acesta. Pretul unei proceduri este de 7.900 lei.

Dr. Bogdan Popa a subliniat ca acest tip de interventie nu vindeca, ci este paliativ, singurul tratament fiind cel chirurgical de indepartare a tumorii. El asigura insa o viata mai buna celor afectati.

Potrivit acestuia, tratamentul este conform ghidurilor europene.

Sanador a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 16,2 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de 2010.

 

SURSA: AGERPRES
Data: 23.05.2012