a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Procedee interventionale de tratament al tumorilor hepatice maligne

Prof. dr. Katarina Malagari, expert international in procedee interventionale de tratament al tumorilor hepatice maligne, a operat pentru prima data in România, la Spitalul Sanador, efectuând patru interventii de chemoembolizarea hepatica cu microsfere absorbabile.

Parte din comitetul international care a elaborat si publicat ghidul de practica in terapia locala cu microsfere a cancerului hepatic, prof. dr. Katarina Malagari a onorat invitatia doctorului Bogdan Popa, medic primar Radiologie Imagistica Medicala, presedintele Societatii Române de Radiologie Interventionala, cel care a introdus si efectuat pentru prima data in România noua procedura medicala.

Prof. dr. Katarina Malagari, impreuna cu dr. Bogdan Popa, a efectuat patru interventii de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile, adresate unor pacienti cu cancer hepatic sau metastaze hepatice, potrivit unui comunicat.

De asemenea, au avut loc discutii de evaluare a cazurilor tratate anterior de catre dr. Bogdan Popa. Cu experienta a mii de cazuri de tumori hepatice tratate interventional si a zeci de articole publicate in reviste medicale de specialitate sau comunicate la conferinte internationale, prof. dr. Katarina Malagari a adus un plus de valoare si noutate in operatia tumorilor maligne hepatice.

incepând din primavara acestui an, chemoembolizarea cu microsfere absorbabile se efectueaza si la noi in tara, la Spitalul Sanador Bucuresti, si se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, atât primare (neoplasm hepatic, hepatocarcinom), cât si secundare (metastaze de la alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon).

Interventia se realizeaza de catre radiologul interventionist intr-o sala de operatie dotata cu echipament angiografic de ultima generatie, care permite preluarea si stocarea imaginilor de inalta rezolutie, din interiorul ficatului (angiograma).

”Este o procedura minim invaziva care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore dupa interventie; se realizeaza cu anestezie locala, introducându-se un microcateter in arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. in aceste vase, ulterior se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar si de a opri fluxul sangvin catre tumora. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentratia locala (intratumorala) de chimioterapic va fi mai mare, iar reactiile adverse mult minimizate, in special cele sistemice (in restul organismului)”, a declarat dr. Bogdan Popa.

Sunt necesare doua-trei interventii pe an, pentru o tumora, iar intre ele monitorizarea se face prin examinari CT sau RMN si analize de sânge. Colaborarea cu oncologul este absolut necesara, pacientul fiind monitorizat si tratat ulterior de catre acesta. Pretul unei proceduri este de 7.900 lei.